Onderlinge Wedstrijd 2011


Ad Vissers Clubkampioen en tevens Allround kampioen 2011


Zaterdag 16 juli 2011 organiseerden wij onze jaarlijks terugkerende Onderlinge Wedstrijd.


Verzameld werd er om 8.00 uur in ons clubgebouw. Mari had de koffie klaar. Dhr. Cees Jaspers keurmeester voor de afdeling A was gearriveerd. Hiermee kon na een kort openingswoord door Jean Paul de loting plaatsvinden. Om 8.30 uur vertrokken we naar de speurvelden. Jo en Laurens moesten als eerste een IPO I spoor uitlopen voor hun honden. Sam van Jo had er zin in gezien de snelheid waarmee hij het spoor rond liep. Laurens liet met zijn hond een mooi stukje speurwerk zien. Hierna reden we naar de speurvelden voor de IPO II / III honden waar spoorlegger John Rademaker al de benodigde meters had gemaakt. Bert was degene die het spits mocht afbijten. Lang duurde dit optreden niet, want na ca. 15 meter hield Baco het voor gezien. Helaas! Jo met Cara was de volgende. Cara liet zien dat ze een zeer goede speurneus heeft en kwam met een uitmuntend van het veld. Daarna was het de beurt aan Frank met Kyra en Jean Paul met Chip-Zoey. Helaas kregen zij het spoor ook niet volledig uitgelopen. Dit bracht natuurlijk wel extra spanning voor de overige deelnemers. Zouden zij de klus wel kunnen klaren? Karel met Bayka en Goncalo met Ando lieten zien dat hun honden goed konden speuren, maar ook zij kwamen in eerste instantie niet volledig rond. Dorie met Jambo die de laatste tijd goed aan het speuren is scoorde een uitmuntend. Liseth met Bruno liep ook het spoor niet uit.  Waarna Ad met Bokito als laatste aan de bak moest. Ze zeggen wel eens ‘lest best’ en in dit geval was dit ook zo want Ad scoorde met Bokito een hoge uitmuntend met 99 punten en stelde zich hierbij meteen favoriet voor de titel.

Hierna keerden we terug naar het clubhuis. Dhr. Jos Beck was keurmeester voor de afdeling B en C. Na een kop koffie begonnen we met de afdeling B waar Laurens met Jakobus en Jo met Sam het IPO I programma naar behoren liepen. Behalve Bert met Baco (IPO II) moesten de overige deelnemers het IPO III programma afwerken. De kwalificatie goed en zeer goed gaf een goede weerspiegeling van ons nivo in deze afdeling aan. Een uitzondering hierop was Liseth met Bruno. Bruno wist dat hij met zijn laatste wedstrijd bezig was en dacht er het zijne van.

Vevolgens begonnen we met de afdeling C. Karel Bloem met Bayka liet zien dat hij op dit onderdeel veruit de beste was met een score van maar liefst 99 punten! Ook Ad met Bokito liet zien dat hij op de goede weg is en behaalde een zeer goed met 93 punten. Bruno van Liseth verraste ons nog met een allerlaatste huzarenstukje: zeer goed met 92 punten. Ook Jo met Cara en Jean Paul met Zoey scoorden een zeer goed.

Het laatste onderdeel de afdeling E moest de beslissing brengen voor het allround kampioenschap. Jammer dat de weergoden het hier lieten afweten. Maar een verrassende debutant zorgde toch voor wat zonneschijn! Frans van der Leest met zijn reu Falco behaalde in zijn klasse de eerste prijs met een zeer goed met 95 punten! Wellicht een belofte voor de toekomst? Voor de andere debutant op dit onderdeel Steff met Raja was het allemaal nog even wennen maar hij behaalde toch de kwalificatie goed. Sabine met Wera was de beste in de afdeling E. Zij behaalde een uitmuntend met 96 punten.  Verder lieten bij de reuen Laurens met Jay en Goncalo met Ando en bij de teven Jean Paul met Zoey en Jo met Cara zien dat ze op kynologisch gebied ook hun talenten hebben.

Nadat iedereen zich had opgefrist kwamen we om half zeven bijeen voor de prijsuitreiking. Ad Vissers met Bokito was onze clubkampioen en tevens onze allround kampioen 2011. Nogmaals proficiat Ad! Na de prijsuitreiking stonden de barbeque en het vlees klaar, en met een hapje en een drankje werd deze onderlinge wedstrijddag nog op een gezellige wijze afgesloten.


Tot slot wil ik alle mensen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat deze dag weer op een geweldige wijze verliep:

De keurmeesters Cees Jaspers, Jos Beck en Tonny Sesink.

De pakwerkers Marcel van de Bovenkamp, Wim van Wessel en Bob van der Steen.

De spoorlegger John Rademaker

De wedstrijdleiders Hans Steenbekkers en Jan van der Doelen

De Kantine Mari, Clara en Francien

En verder eenieder die op enige andere wijze zijn of haar bijdrage aan deze dag hebben geleverd.

Resultaten met betrekking tot het Clubkampioenschap 2011 Resultaten met betrekking tot het Allround kampioenschap 2011 Beste resultaten per afdeling Deelnemers Kynologie Categorie Reuen Deelnemers Kynologie Categorie Teven

Copyright © 2017 - V.D.H. Kringgroep Schijndel


TOP