Vrijdag 16 september 2016

Alle rassen - IPO gerichte honden


Winnaar Bert Verhaegen


Nachtoefening Kringgroep Schijndel
Jan Eekels met zijn duitse herder Kinsy von Steinackermuhle

was vorig jaar de winnaar van deze geweldig verlopen nachtoefening.

Wie zal dit jaar de winnaar worden?


We gaan weer een mooi parcours uitzetten voor de deelnemers

waarbij de honden middels een aantal proeven worden getest op hun moed.

 Doelstelling is om de deelnemers en het publiek een mooie en gezellige avond hondesport te bezorgen.

Uitslag Nachtoefening 2016

Copyright © 2017 - V.D.H. Kringgroep Schijndel

TOP

Het weer was perfect en de sfeer was goed, de organisatie had voor de 33 deelnemers een aantal mooie oefeningen bedacht. De eerste oefening was in een loods, waar de hond door een smalle steeg over de schutting die overspannen was met pvc-pijpen, en door een gordijn met pet flessen moest. De pakwerker die midden tussen op de grond liggende dozen stond ving de hond hier op.Met zware donderslagen en een hoop kabaal als extraatje. De 2e oefening bestond uit twee gedeeltes. Bij het eerste gedeelte moest de hond een dijk over om aan de andere zijde opgevangen te worden door de pakwerker. Ongeveer 10 mtr verderop, bij een fakkel, werd er door de 2e pakwerker aangeroepen. Deze stond in een paarden trailer op een afstand van ca. 50 meter en vluchtte bij het naderen van de hond er door de zijkant weer uit zodat de hond door de trailer naar de pakwerker toe moest. Daarna werd de route vervolgd naar een nabij gelegen watertje. Hier moest de hond enkele meters door het water naar de overzijde om daar de pakwerker te overmeesteren. Oefening vier en vijf waren uitgezet op het terrein van de nabijgelegen motor trial club Oost-Brabant. Bij oefening vier stond de pakwerker opgesteld hoog op de berg bovenop een grote tractor band. Voordat de hond hier bovenaan de berg was moest deze nog enkele grote keien passeren. Als de hond de pakwerker te pakken had, sprong de pakwerker met de hond aan de mouw van de band af met de bedoeling dat de hond ook hierbij moest blijven hangen aan de mouw. Van hieruit verder over het heuvelachtige terrein naar oefening vijf. De hond moest hier over een grote opstaande rioolbuis heen, vervolgens de diepte in, in een volgende rioolbuis waar aan het einde de pakwerker hem opwachtte. Daarna weer terug naar het terrein van Kringgroep Schijndel voor een korte pauze. Rond de klok van 24.00 uur werd er begonnen met de finale. Een spetterend sluitstuk van de avond, waarbij de hond eerst door een dicht gordijn van pet flessen moest, vervolgens onder een verlaagde tent door moest welke vol lag met obstakels en ballonnen. Op het einde van de verlaagde tent stond een bladblazer te blazen en ging er een sirene af, gevolgd door een opgefrommeld tentzeil  waar ook nog een kleine haag onder stond. Na dit alles overwonnen te hebben stond de pakwerker de hond op te wachten.

Na het optellen van de punten bleek Bert Verhaegen met Tico van den Ronden Hoek de winnaar te zijn van deze weer mooie en goed georganiseerde nachtoefening.

Dank ook aan de pakwerkers die vandaag weer alles in het werk gesteld hadden om de honden zo goed mogelijk te steunen bij het nemen van de hindernissen, dank ook aan de keurmeesters en niet te vergeten de goede organisatie!