Nachtoefening Kringgroep Schijndel


Datum: vrijdag 18 september 2015


Winnares Jill van KeulenJan Eekels met zijn duitse herder Kinsy von Steinackermuhle

was vorig jaar de winnaar van deze geweldig verlopen nachtoefening.

Wie zal dit jaar de winnaar worden?


We gaan weer een mooi parcours uitzetten voor de deelnemers

waarbij de honden middels een aantal proeven worden getest op hun moed.

 Doelstelling is om de deelnemers en het publiek een mooie en gezellige avond hondesport te bezorgen.

Vrijdag 18 september de derde editie van onze nachtwedstrijd.

We hadden een mooi aantal van 26 deelnemers. Het weer was ons goed gezind, de catering was zo als we gewend zijn goed verzorgd en de organisatie had weer een aantal mooie proeven voor de deelnemende combinatie’s bedacht.

De pakwerkers waren zeer gemotiveerd om alle honden op een zo goed mogelijke manier het vertrouwen te geven om de proeven goed door te komen. De complimenten aan deze jongens zijn zeker op zijn plaats! Het in grote getale aanwezige publiek kreeg een mooi schouwspel voorgeschoteld.                            

De start begon in een grote loods waar de hond middels spiegels in verwarring werd gebracht. Ook het rookgordijn, flikkerende verlichting en het geluid van onweer en bliksem maakten het voor de hond moeilijk om de pakwerker die van achter spiegels te voorschijn kwam te overmeesteren. Hierna werd de route vervolgd naar de tweede oefening waar de hond een aantal meters door het water moest alvorens de pakwerker overmeesterd kon worden. Met een natte jas voor de hond op naar oefening drie, Karel’s Café. Een grote container ingericht als een bruin café met tafels en stoelen, barkrukken, sfeerverlichting, muziek en natuurlijk cafébezoekers die zorgden voor de benodigde herrie. Hier tussen zat de te pakken pakwerker. Na dit cafébezoek ging de route richting het bos. In het bos stond een caravan. Hier moest de hond de pakwerker stellen door het raam, en indien dit niet lukte door de deur. Door het bos werden we langs fakkels verder geleid naar oefening vijf. Bij deze oefening stond de pakwerker op een grote schommel welke tussen twee bomen in het donker op en neer bewoog. Voor de schommel stond een vuurkorf opgesteld. Daarna werd de route vervolgd in het bos naar oefening zes. Uit het bos komende kwamen we langs een maisveld. Al lopende langs dit maisveld kwam daar plotseling uit het niets een pakwerker te voorschijn waar de hond op moest reageren. De route vervolgend kwamen de deelnemers weer terug op het terrein van de kringgroep. Na een pauze konden de deelnemers zich opmaken voor een spectaculaire finale op het hoofdveld. Hierbij moesten de honden onder een verlaagde tent, door een bak met petflessen, door een bak met ballen, ballonnen en vlaggen waarbij op het eind gesprongen moest worden door het gat van een grote tractorband. Hierachter stonden de pakwerkers die elkaar afwisselden en hier en daar toch wat extra steun aan de honden moesten aanbieden.

Grote winnaar van vanavond was Jill van Keulen die niet alleen eerste werd met Ilke van de Gulderij, maar ook de tweede plaats behaalde met Basta von Djipy’s Haus, bravo!!!    

Al met al was het weer een zeer geslaagde avond waarbij iedereen heeft kunnen genieten van een mooi stukje spectakel en natuurlijk de Brabantse gezelligheid!


Uitslag Nachtoefening 2015

Copyright © 2017 - V.D.H. Kringgroep Schijndel

TOP

1e Jill van Keulen met Ilke van de Gulderij

2e Jill van Keulen met Basta von Djipy's Haus

3e Robert Rooijakkers met Lavey