Nachtoefening Kringgroep Schijndel

Datum: 13 september 2013


Uitslag Nachtoefening

Daar was hij dan, de eerste nachtwedstrijd van Brabant op vrijdag de dertiende september.

De nachtwedstrijd is er al langer, organiserend door onder andere Frisiana in Friesland. Jo van Schijndel was van mening dat ook Brabant dit zou kunnen organiseren met zijn inzet en de clubgenoten van kgr Schijndel. En dat bleek ook wel met een mooi aantal deelnemers van maar liefst 32 combinaties.

Het was zeker een zeer geslaagde nachtwedstrijd met vele goede en leuke reacties vanaf de zijkant van supporters en deelnemers. Echter denken vele sportvrienden dat dit een nieuwe uitdaging is voor zijn of haar hond,en ook voor geleider/ster. Het is niet alleen een test voor de hond, maar ook een stukje zelfstandigheid voor de hond die de geleider als vertrouwen moet geven.
Wedstrijd gezien hebbende, bleek ook wel dat het niet zo makkelijk was dan dat het voor sommige mensen leek, en er toch soms een stukje twijfel bij hond en geleider naar boven kwam. Uiteraard haalde de pakwerkers alles uit de kast om de honden juist dit stukje vertrouwen te geven, en alle onderdelen te laten doorstaan met een tevreden gevoel. Pakwerkers chapeau hiervoor !!!


Er waren deze avond 5 onderdelen, waarbij de honden getest konden worden. De strijdtocht begon in een grote loods waarbij de pakwerker op een verhoging stond, waarbij de hond zelf het initiatief moest nemen om de pakwerker aan te vallen. Doorlopend naar het tweede onderdeel met begeleiding van een gezellige sfeer, de tocht geleid door brandende fakkels. Aankomend stond daar de welbekende caravan van Schijndel, waarbij de geleider de kans kreeg om zijn of haar hond door het raam of door de deur zelfstandig te laten stellen. Verder lopend naar onderdeel drie, kwamen we aan bij een opstelling waarbij de hond over de schutting heen moest springen en ook door een barricade heen moest om de pakwerker te kunnen stellen, aankomend moest de hond ook nog eens een test doorstaan bij onze dreigvolle pakwerker Bob vd Steen.

Teruglopend naar het een na laatste onderdeel kwamen we aan bij de speeltuin van Ome Jo. En daar was de zelfstandigheid van de hond nog net iets meer van toepassing nodig. Hierbij moest namelijk de hond via een kattenloop de pakwerker stellen in een speeltuinhuisje met een menende dreiging. Hierna wachtend op elkaar met een kleine pauze, volgde de doorbreker van deze avond. Bij dit onderdeel moesten de combinaties in een grote tent zich opstellen, waarna de hond door een spectaculaire barricade heen moest manoeuvreren om de pakwerker te kunnen stellen, die ook nog eens achter een hoge baal stro stond. Hierbij was soms de steun van de pakwerker net wat extra bij nodig, die ook dit weer keurig oploste.


Bij deze nachtwedstrijd werden de punten in samenspraak tussen keurmeester en pakwerker bepaald, bij elk onderdeel waren maximaal 10 punten te behalen.


De podiumplaatsen 1 t/m 5 waren wel trots verdient aan de volgende combinaties:


Op de 5 de plaats, Jill van Keuken met Basta von Djipy's Haus 67 punten.
Op de 4 de plaats, Jan Rietkerken met Sandy van de Grandyshofke 67,5 punten.
Op de 3 de plaats, Lisette Schafrat met Baki van Semrowplatz 68 punten.
Op de 2 de plaats, Ronald van der Heijden met Ilke van de Gulderij 71 punten.
En op de 1 ste plaats, Jan Eekels met Kinsy von Steinackermuhle 72 punten.


Dit kostte Jan na een weddenschap wel zijn kop met haren.


Tijdens de prijsuitreiking deed kringgroep Schijndel ook nog een gunst aan kringgroep Etten-Leur , door 3 nieuwe pakwerkersmouwen en 2 gebruikte pakwerkerspakken aan te bieden na de verschrikkelijke brand die deze kringgroep heeft ondergaan. Kringgroep Schijndel chapeau hiervoor!


De Brabantse avond/nacht duurde, zoals we bij Schijndel gewend zijn tot in de vroege uurtjes.
Deelnemers, supporters u kunt zich opmaken voor een reisje naar de volgende
nachtwedstrijd in Friesland "Krystmoeting" eind december te kringgroep Frisiana.

Kringgroep Schijndel bedankt voor de zeer geweldige en geslaagde sportavond!
Volgend jaar weer?!

Ronald van der Heijden
&
Catharina de leeuw
Kringgroep De Ypelaar.


Wedstrijdverslag

Copyright © 2017 - V.D.H. Kringgroep Schijndel

TOP